Egy üzemeltető szemüvege

Eközben odabent

Eközben odabent

A 12 dühös majom

2021. március 23. - Ízeltszájú

Helyzetkép: Hideg. Kifejezetten hideg. Csípős és nem kellemes. Egy éve még beszámoltam a COVID-helyzetről. Most már elég annyi, hogy minden tekintetben túl sok a számjegy.

 

„Járvány pusztította el a Föld népességének kilencvenkilenc százalékát. Csak akkor maradhatnak életben, ha sikerül információt szerezniük a gyilkos vírusról.” Ez egy 1995-os kultikus film egyik ajánló szövege. <szarkazmus> Milyen érdekes, igaz? </szarkazmus>.

A mai kúlt rovatban megpróbáltam a számomra nagyra becsült film groteszk hangulatát újra alkotni. Ezek a bejegyzések kevesebb szöveget tartalmaznak, mert általában 30-45 percet szánok egy-egy cikknek. Itt azért elment az idő a felvételekkel.

*Legyen egy kis mankó a fiatalabbaknak és a filmekben kevésbé jártasoknak: 12 majom (1995); 12 dühös ember (1957; 1997)

Joggal lehet kérdezni, hogy a 12 majom mitől dühös. Csapjuk csak fel bármelyik közösségi oldalunkat és pörgessünk bele. Minimum találunk 12 dühös embert, aki 12 okkal fortyog a helyzetén. De emlékezzünk csak vissza a filmre: A valószerűtlen helyzet ellenére is akad olyan ember, aki tisztán látja a dolgokat. Jusson el a tudatunkig, amit mond és hallgassunk rá. (Nem mellesleg a Jack Lemmon 12 dühös embere azon feldolgozások egyike, ami jobban sikerült, mint az eredeti film)

És mi történt ma odabent? Íme:

 

20210323.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenodabent.blog.hu/api/trackback/id/tr616475478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása