Egy üzemeltető szemüvege

Eközben odabent

Eközben odabent

Egyedül a dzsungelben (vagy mégsem?)

2020. április 15. - Ízeltszájú

2020.04.15. – szerda

Aktuális: Talán ma fog eldőlni az, hogyan szervezzük meg a vizsgákat. Mert érettségi biztos lesz. Kevésbé a rivaldafényben, még mindig arra utaló jelek vannak, hogy messze van még a vége.

 

Vége a tavaszi szünetnek. Vissza a munkához. Egy dolgot biztos megtanultunk itt a bezártságban: Szét tudjuk választani a munkát minden mástól, ami nem az.

Pont egy hónapja álltunk át a digitális oktatásra. Egy hónap alatt átalakult az életünk és munkánk. Egy hónapja indult be a RAMBO-MÓD. Mindenki azonnal belátta, hogy ebből a helyzetből kell kihozni a legtöbbet. Akár több évtizedes munka-rutint kellett feladni azért, hogy kezünkben maradjon a gyeplő. Harc ez az egész. Sokszor magunkkal is. Néha úgy érezzük, hogy egyedül küzdünk a dzsungelben. Küzdünk, túlélünk és győzünk. Mindegy, hogy otthon vagy odabent.

Az Aranykréta kitűntetést adományozom:

  • A tanár kollégáknak – akik a tanítás mellett odafigyelnek a diákokra. Továbbá az éjszakai konferencia-dumálások miatt. 
    A szakoktatókra külön felhívom a figyelmet, akik kreatív módon tartják a gyakorlati óráikat.
  • A titkárságon dolgozó kolléganőmnek, aki továbbra is szervez, emailez, telefonál. Egy pillanatra sem áll meg és mindig megkínál egy kávéval, ha arra járok.
  • A konyhai dolgozóknak, akik biztosítják a napi meleg ételt a rászoruló diákok egy részének.
  • A „gazdaságis” kolléganőknek. Adminisztrálnak, ki- és beiratkozásokat kezelik, számlákat kontíroznak (ez bármit is jelentsen), és utalják a fizetést.
  • A takarítóknak, akik minden nap biztosítják az egészséges és tiszta munkakörnyezetet (és összeszedik utánam a kávéscsészéket).
  • A karbantartónak, aki nélkül az intézmény nem működne megfelelően. És minden viccben benne van.
  • Az informatikus kollégámnak, aki folyamatosan rendelkezésre áll és segítséget ad kollégáknak. És ha kell újraindítja a MC szervert. 
  • A portásnak, aki türelmesen végig várja, amíg az utolsó ember befejezi a túlóráját.
  • Az intézményvezetőnek aki hagyta és támogatta a kollégák ötleteit. Azt hiszem, hogy az átállással járó fájdalmak tompításában nagy szerepet játszott.

 

Emlékeztek Ray Tango (Tango és Cash) mit mondott Ramboról?

20200415.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenodabent.blog.hu/api/trackback/id/tr4615615262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

férfilélek 2020.04.15. 21:04:23

Én pedig neked köszönöm a segítséget, amivel akkor is rendelkezésünkre állsz, amikor a legalkalmatlanabb időpontban keresünk.
süti beállítások módosítása