Egy üzemeltető szemüvege

Eközben odabent

Eközben odabent

...még a jó barátoktól sem búcsúzom.

2020. április 20. - Ízeltszájú

2020.04.20- hétfő

Aktuális: Kifejezetten meleg, igazi tavaszi időnk van. Több millió maszk és több száz lélegeztető gép érkezett. Még mindig „csak” a felkészülése része.

A mai reggel egy nagy doboz nyitásával kezdődött. Éppen átérhető, tisztes méretű csomag, amit az egyik futár cég matricája font körbe. A fizikai súlya könnyebb, mint amire az ember számítana a mérete alapján. Valójában filléres filc és madzagdarabok, amit némi festékkel kentek össze. Ezek állnak össze egy dekorációs tárggyá: a ballagási tarisznyává. Egy másik dimenzió mértékében mérve viszont nagyon nagy többletsúllyal rendelkezik.

Mi, akik minden évben végig nézzük a ballagási műsorokat, ezerszer hallottuk már, hogy mi is ez és mit jelképez. Az úticsomag tartalma pedig egy kézzel fogható metafora-gyűjtemény. Országszerte évtizedek óta hasonló szavakkal, versekkel, dalokkal indítottuk el a fiatalokat az útjukra. Igen, akkor még volt kit elindítani.

Idén nem kell vitázni a gyerekekkel, hogy álljanak rendesen a sorfalnál. Nem kell vitatkozni a kordonon belülre beszökdöső szülőkkel, és nem kell aggódni az időjárás miatt. Nem kell félni, hogy a mikrofon „besípol-e” az igazgatói beszéd közben, és hogy a „Most múlik pontosan-t” jó hangnemben éneklik el. Nem kell vizet készíteni a sorfalból kidőlőknek, és a virágok beszerzése miatt sem kell izgulni.

Ugye mennyi bosszantó dolog? Ugye mennyire hiányzik még is?

Ebben a blogban nem kívánok állást foglalni amellett, hogy a vizsga megtartása jó vagy rossz döntés. Azokkal a kollégákkal és diákokkal, akikkel beszéltem egy nagyon fontos dolog szűrődött le számomra: Jó lesz újra, utoljára látni egymást. Ha csak 2 méter távolságból is, de még egyszer együtt leszünk Odabent!

Nem tudom, hogy merre vagy, mégis úgy érzem, hogy engem egyre vársz.

(Máté Péter)

 

20200420.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenodabent.blog.hu/api/trackback/id/tr2815626316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása